ГоловнаПолітика

НАЗК попросило Генпрокуратуру перевірити спробу зриву е-декларування

Йдеться про технічні проблеми, які виникали 26 - 28 жовтня. 

НАЗК попросило Генпрокуратуру перевірити спробу зриву е-декларування

Національне агентство з питань запобігання корупції звернулося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити можливу спробу зриву електронного декларування.

Про це повідомляється  на сайті НАЗК.

Йдеться про технічні проблеми, які виникали 26 - 28 жовтня в роботі Єдиного держреєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, адміністратором якого є держпідприємство "Українські спеціальні системи".

"НАЗК просить дати правову оцінку фактам і обставинам, які можуть свідчити про наявність ознак кримінального злочину і спробу можливого зриву кампанії з декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також розглянути питання в порядку ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 жовтня в НАЗК повідомили про DDoS-атаку на мережеве обладнання відомства. У зв'язку з цим була заблокована онлайн підтримка декларантів.

Термін подачі е-декларацій минув 30 жовтня. Усі чиновники вищої ланки мали подати декларації через систему е-декларування до кінця жовтня, а влада зобов'язана забезпечити вільний доступ громадськості до цих даних. Виконання цього зобов'язання  - структурний маяк МВФ  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram