ГоловнаПолітика

Москаль обурився відстороненням начальника Закарпатської митниці

У травні губернатор подав у відставку через Володимира Колесникова.

Москаль обурився відстороненням начальника Закарпатської митниці
Геннадий Москаль
Фото: 24tv.ua

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль обурений відстороненням начальника Закарпатської митниці ГФС Володимира Колесникова.

Про це повідомляється на офіційному сайті Москаля.

"Ініційовані Державною фіскальною службою кадрові перестановки в зв'язку з відстороненням начальника Закарпатської митниці ГФС Колесникова не можуть не викликати здивування. Так, виконання обов'язків заступника начальника Закарпатської митниці, начальника управління з боротьби з митними порушеннями покладені на нинішнього начальника відділу митного оформлення №3 МП "Ужгород" Євгенія Шишолу. Хочу нагадати, що приводом для відсторонення Колесникова стали виявлені порушення при оформленні трьох фур з різноманітною фурнітурою, які 13 жовтня заїхали на митну територію України через МП "Ужгород". Шишола в цей час був старшим зміни МП "Ужгород", і саме під його керівництвом митник проводив оформлення фур, в яких потім нібито виявили порушення", - зазначив Москаль.

"Тобто Колесникова, який фізично не міг контролювати оформлення кожного автомобіля, відсторонили від посади, а старшого зміни, який пропустив фури, - призначили в.о. заступника начальника митниці, начальником управління з боротьби з контрабандою", - додав він.

Нагадаємо, 6 травня Москаль звернувся до прем'єр-міністра з проханням ініціювати його відставку, оскільки з ним не було погоджено призначення в.о. начальника Закарпатської митниці. Він також заявив, що з 7 травня йде у відставку і не буде виходити на роботу, поки цю посаду не повернуть Володимиру Колесникову. За словами Москаля, контроль над Закарпатською митницею передають пов'язаним з нардепом Віталієм Хомутинником людям як розплату за голоси групи "Відродження" на підтримку призначення Володимира Гройсмана прем'єром.

7 травня президент Петро Порошенко провів зустріч з Москалем і повідомив, що той залишиться на своєму посту. Начальником Закарпатської митниці залишився Колесников.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram