ГоловнаПолітика

Полторак покарав 23 командирів за погане харчування в частинах

Двох з них звільнено з посад.

Полторак покарав 23 командирів за погане харчування в частинах
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони України притягнуло до дисциплінарної відповідальності 23 осіб за неякісну організацію харчування військовослужбовців.

Як повідомила прес-служба Міноборони, двох керівників звільнено з посади, п'ятьох попередили про повну службову невідповідність, двох понижено в посаді, троє отримали сувору догану, вісім осіб отримали догану.

"Після проведення перевірок у певній кількості військових частин, було виявлено низку порушень. Це стосується і обліку особового складу і якості продуктів харчування, а також якості самої послуги харчування. Це неприйнятно. Тому я ухвалив жорсткі рішення проти тих осіб, дії яких призвели до таких наслідків. Я не бачу кар'єрного росту для командира, який байдуже ставиться до своїх підлеглих. За організацію харчування персональну відповідальність повинен нести командир", - заявив міністр оборони Степан Полторак.

Своєю чергою позаштатний радник президента України Юрій Бірюков написав у фейсбуці, що рішенням міністра оборони покарано кілька десятків людей рівня начпродів і заступника з питань тилу військових частин. "Степан Полторак просто на колегії вліпив сувору догану начальнику одного ВНЗ у генеральському званні", - повідомив він.

Бірюков також зазначив, що за 2016 рік зафіксовано лише 9 актів від командирів військових частин із зауваженнями за якість харчування особового складу, а всі інші акти підписано без зауважень.

Нагадаємо, Міністерство оборони уклало з п'ятьма компаніями договори на харчування військових у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram