ГоловнаПолітика

Муфтій Криму написав скаргу в ФСБ на мусульман з "Хізб ут-Тахрір"

У мережу виклали копію його заяви окупаційній владі.

Муфтій Криму написав скаргу в ФСБ на мусульман з "Хізб ут-Тахрір"
Муфтий мусульман Крыма Эмирали Аблаев
Фото: http://www.islamsng.com

Голова Духовного управління мусульман Криму і Севастополя Еміралі Аблаєв улітку написав скаргу в ФСБ Росії на учасників "Хізб ут-Тахрір", стверджує координатор блокади Криму, бізнесмен Ленур Іслямов.

На своїй сторінці в фейсбуці Іслямов виклав фотографію заяви в "ФСБ, МВС і прокуратуру Криму", на якій стоїть підпис Аблаєва. У ній муфтій пише, що на півострові активізували "екстремістську діяльність такі радикальні секти, як Хізбуттахрір і хабашити".

"У день, визначений нашим Управлінням, згідно з традиційними канонами ісламу, й оголошений урядом Республіки Крим офіційним вихідним, тобто 05.06.2016 р. на Ораза Байрам у різних частинах Криму терористична організація Хізбуттахрір, а також секта хабашитів в особі так званого «таврійського муфтіяту», провели сплановані акції саботажу, перешкоджання нашій організації і мусульманам Криму в здійсненні культових богослужінь. У результаті були частково зірвані богослужіння в 12 мечетях, грубо порушено громадський спокій, уражено почуття віруючих мусульман", - сказано в ній.

У заяві, підписаній Аблаєвим, міститься прохання "вжити заходів реагування за вказаними вище фактами".

Іслямов, коментуючи цю заяву, пише, що "доноси на братів по вірі стали звичайною практикою в окупованому Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram