ГоловнаПолітика

Мінгареллі похвалив Україну за мирне голосування в дипустановах РФ

Погрози влади не допустити виборів залишилися лише словами

Мінгареллі похвалив Україну за мирне голосування в дипустановах РФ
Хью Мингарелли

Українська влада виконала вимоги щодо забезпечення порядку і безпеки під час голосування до Державної думи Російської Федерації в російських дипломатичних відомствах на території України, сказав голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'ю Мінгареллі.

"Ми дуже уважно спостерігали за цим питанням. Попередня інформація вказує на те, що загалом день голосування в Україні минув мирно, незважаючи на дії деяких протестувальників з метою блокування доступу для російських громадян, які здійснювали своє право голосу", - сказав посол ЄС агентству УНІАН.

У зв'язку з цим дипломат наголосив, що важливим є те, що "українська влада взяла на себе відповідальність за забезпечення громадського порядку та безпеки дипломатичних і консульських місій". Мінгареллі зазначив, що очікує подальшої інформації від спостережної місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 10 вересня президент Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Москву про неприйнятність проведення російських виборів на території України. У МЗС України роз'яснили, що рішення стосується приміщень дипломатичних і консульських служб РФ.

Однак у день голосування влада не перешкоджала виборам, лише націоналісти провели низку акцій протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram