ГоловнаПолітика

"Відродження" вимагає від прем'єра стовідсоткового фінансування видатків місцевих бюджетів у 2017 році

Партія виступила проти передачі оплати комунальних послуг у лікарнях і школах у регіони.

"Відродження" вимагає від прем'єра стовідсоткового фінансування видатків місцевих бюджетів у 2017 році
Виталий Хомутынник

Депутатська група «Партія «Відродження» вимагає від КМУ передбачити в бюджеті на 2017 рік повне забезпечення видатків місцевих бюджетів реальними доходами.

Про це заявив голова депутатської групи «Партія «Відродження», народний депутат України Віталій Хомутиннік.

За його словами, Кабінет Міністрів повинен припинити практику перекладання на місцеві бюджети не підкріплених ресурсами витрат.

«У 2016 році місцева влада

не змогла профінансувати професійно-технічну освіту, харчування в молодших класах шкіл, пільговий проїзд у транспорті. Це свідчить про те, що доходи місцевих бюджетів зростають повільніше, ніж Кабінет Міністрів перекладає на них додаткові витрати. Брак коштів у місцевих бюджетах за результатами поточного року може скласти більш ніж 20 млрд гривень, що ставить під сумнів проведення децентралізації», - вважає нардеп.

Він також заявив, що депутатська група «Партія «Відродження» вимагатиме, щоб видатки місцевих бюджетів були враховані в їхньому реальному розмірі і підкріплені відповідним фінансуванням, як це передбачено Бюджетним кодексом і Конституцією.

«Ми виступаємо за реальну децентралізацію і категорично проти таких ініціатив, як передача на місцеві бюджети оплати комунальних послуг в установах охорони здоров'я та освіти, які сьогодні обговорюють в уряді. Інакше багато лікарень і школи взимку просто не зможуть працювати», - заявив Віталій Хомутиннік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram