ГоловнаПолітика

Військові помирилися з "Громадським"

Анастасії Станко та Костянтину Реуцькому відновили акредитацію в зоні АТО.

Військові помирилися з "Громадським"
Настя Станко
Фото: www.facebook.com/nastya.stanko

Служба безпеки України від 29 серпня відновила акредитацію журналістам телеканалу "Громадське" Анастасії Станко та Костянтину Реуцькому.

Спецслужбу про це попросило Міністерство оборони, яке провело низку робочих зустрічей із керівництвом телеканалу, представниками незалежних ЗМІ і міжнародних організацій.

"Під час робочих зустрічей було розглянуто конфлікт, який виник між представниками силових відомств і журналістами після роботи представників "Громадського" в промзоні м. Авдіївка в липні цього року. Сторони дійшли згоди, що причини виникнення конфлікту вимагають подальшого обговорення з представниками медіа спільноти для більш ефективної співпраці військових і журналістів, зокрема в зоні проведення АТО. Тому було прийнято рішення провести робочу зустріч 9 вересня 2016 року о 17:00 між журналістами та представниками професійних громадських організацій щодо шляхів підвищення ефективності співпраці. Зустріч буде проводитися у форматі оф-рекордс і без камер у Центральному будинку офіцерів у Києві", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, в липні СБУ на прохання прес-центру штабу АТО призупинила акредитацію журналістів "Громадського" Станко та Реуцького, а також спецкора російської "Нової газети" Полухіної. Причиною, як заявили в штабі АТО, стало оприлюднення відео, на якому видно позиції десантників в Авдіївській промзоні, їхні обличчя і зброю, а також орієнтири для ворога. "Громадське" звинувачення відкинуло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram