ГоловнаПолітика

У Тернопільській області впіймали бойовика "ДНР"

Мінометник угруповання "Схід" ("Восток") обстрілював Донецький аеропорт.

У Тернопільській області впіймали бойовика "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Тернопільській області бойовика терористичного угруповання "Схід" ("Восток") "ДНР".

Як повідомляють на сайті спецслужби, уродженець Донецької області добровільно приєднався до незаконного збройного формування в серпні 2014 року. Після проходження відповідної підготовки він став старшим мінометником артилерійської системи "Нона" Окремої бригади спеціального призначення "Схід" і залишався в ній до березня 2016 року.

"Слідчими СБУ документально підтверджено його участь у мінометних обстрілах позицій сил антитерористичної операції в районі міжнародного аеропорту "Донецьк", поблизу міст Харцизьк, Макіївка і Сніжне", - сказано в повідомленні.

Наприкінці весни бойовик повернувся на контрольовану українською владою територію. Він переховувався в декількох областях України, намагаючись працевлаштуватися. Останнє місце його роботи - сторож на підприємстві в одному з сіл Підволочиського району Тернопільської області.

Під час спільної операції співробітники управлінь СБУ в Житомирській і Тернопільській областях затримали чоловіка на робочому місці. Його повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації, карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram