ГоловнаПолітика

Рада провалила законопроект про тарифного регулятора

У сесійній залі літав квадрокоптер

Рада провалила законопроект про тарифного регулятора
Квадрокоптер в сессионном зале
Фото: http://news.liga.net/

Верховна Рада не змогла ухвалити закон, який би врегулював призначення членів тарифного регулятора - Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Ухвалення в цілому законопроекту №2966-д підтримали тільки 188 народних депутатів. Через кілька хвилин парламент 258 голосами відправив документ на повторне друге читання.

Перед голосуванням депутат від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко запустив у сесійній залі квадрокоптер, щоб відстежувати неперсональне голосування. Це викликало обурення серед більшості депутатів, однак кілька парламентарів зустріли такий крок оплесками.

Необхідність ухвалення закону про НКРЕКУ викликана тим, що діяльність і формування цього органу не в повній мірі врегульовано законодавством.

НКРЕКУ була створена указом президента від 27 серпня 2014 року замість Нацкомісії регулювання енергетики і Нацкомісії регулювання комунальних послуг. Членів нової комісії призначив президент.

Законопроект про НКРЕКУ пропонує, що комісія складатиметься з семи членів, які призначаються і звільняються указом президента. Однак членів НКРЕКУ має відбирати комісія у складі п'яти осіб (дві - від президента, дві - від парламенту і одна - від уряду).

Парламентська опозиція вважає, що такий порядок формування регулятора робить його залежним від влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram