ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відпустив "айдарівця" Лихоліта на поруки

Прокуратура погодилася, що запобіжний захід можна пом'якшити.

Апеляційний суд відпустив "айдарівця" Лихоліта на поруки
Лихолит (слева) и Юрий Луценко
Фото: twitter.com/SarganLarysa

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід для одного із засновників батальйону "Айдар" Валентина "Баті" Лихоліта з арешту на особисту поруку народних депутатів України.

За бійця поручилися відразу кілька нардепів, у тому числі Єгор Соболєв ("Самопоміч"), Семен Семенченко ("Самопоміч"), Ігор Мосійчук (Радикальна партія), Андрій Лозовий (Радикальна партія).

Рішення було прийнято ввечері в суботу в режимі відеоконференції, оскільки Лихоліт з п'ятниці перебував у Печерському райсуді Києва, який був заблокований незгідними з рішенням про взяття "Баті" під варту.

Генеральна прокуратура вдень у суботу повідомила, що Валентина Лихоліта підозрюють у захопленні чужого майна, розбійних нападах, погрозі вбивством, викраденні автомобілів. Справу проти Лихоліта порушили за ст. 257 (бандитизм), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.289 (викрадення автомобілів), ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини), ч.3 ст.28 та ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння документами, штампами, печатками, скоєне групою осіб) Кримінального кодексу.

Однак згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство недостатньо вивчило всі матеріали справ, після чого звинувачення погодилося на зміну запобіжного заходу на не пов'язаний з обмеженням свободи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram