ГоловнаПолітика

Нардепи збираються до Порошенка з приводу "айдарівця" Лихоліта

Нардепи вимагають негайного звільнення "айдарівця"

Нардепи збираються до Порошенка з приводу "айдарівця" Лихоліта
Фото: Макс Требухов

О 17:00 активісти від Печерського райсуду Києва поїдуть до Президента Петра Порошенка вимагати звільнення колишнього начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта. Про це повідомив народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв на своїй сторінці вFacebook.

«О 17:00 на розі Хрещатика і Хмельницького стартує автопоїздка до Петра Порошенка з вимогою негайного звільнення "айдарівця" Валентина Лихоліта», - написав він.

Нагадаємо, вчора ввечері командиру батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Народні депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, щоб правоохоронці не змогли вивезти його в СІЗО.

Генеральний прокурор Юрій Луценко в понеділок, 4 липня, зустрінеться з узятим під варту бійцем батальйону "Айдар" Валентином Лихолітом, після чого може бути подано клопотання про зміни останньому запобіжного заходу.

Генеральна прокуратура повідомляє, що Валентин Лихоліт підозрюється в пограбуванні, керівництві бандою, крадіжці автомобілів і погрозі вбивства правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram