ГоловнаПолітика

У Хмельницькій області почали працювати групи реагування патрульної поліції

Райони патрулюватимуть 33 підрозділи.

У Хмельницькій області почали працювати групи реагування патрульної поліції
Фото: mvs.gov.ua

Зі суботи, 2 липня, по всій території Хмельницької області почали працювати групи реагування патрульної поліції.

 Як повідомляє прес-служба МВС, на базі відділів та відділків поліції Хмельницької області створені 33 такі групи реагування патрульної поліції. Їх загальна штатна чисельність становить 430 працівників.

Патрульні працюватимуть у чотири зміни по 12 годин. Таким чином буде забезпечено цілодобове перекриття території, що обслуговується. До складу кожного екіпажу, який буде заступати на зміну, увійдуть по два поліцейських.

Завдання груп - оперативне прибуття на місце події, затримання зловмисника, встановлення і опитування можливих свідків правопорушення, а також охорона місця події до прибуття слідчо-оперативної групи.

При відсутності викликів від громадян, члени груп будуть займатися превентивною діяльністю - перевіряти осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, стежити за дотриманням правил зберігання вогнепальної зброї його власниками, спостерігати за безпекою руху.

Подібна модель була запущена взимку в Київській області, потім її впровадили в Львівській області, а потім і в Харківській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram