ГоловнаПолітика

Порошенко летить до Брюсселя на міні-саміт Україна-ЄС

Президент зустрінеться з керівництвом Євросоюзу

Порошенко летить до Брюсселя на міні-саміт Україна-ЄС

У понеділок президент Петро Порошенко відвідає з робочим візитом інституції Європейського Союзу для участі в політичних консультаціях високого рівня Україна - Європейський Союз.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Консультації, або "міні-саміт" Україна-ЄС, будуть присвячені обговоренню результатів референдуму у Великобританії про членство у Євросоюзі і його вплив на відносини між Україною та ЄС, шляхам подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом порядку денного реформ в Україні, максимального використання потенціалу поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі, а також запровадженню безвізового режиму.

Порошенко планує використовувати переговори у Брюсселі для сприяння формуванню консенсусу серед держав-членів ЄС про продовження терміну дії економічних санкцій проти Росії у зв'язку з агресією проти України.

У міні-саміті сторону ЄС представлятимуть президент Європейської ради Дональд Туск, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і президент Європейського парламенту Мартін Шульц, віце-президент Єврокомісії - високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні, а також ключові єврокомісари.

Президент України проведе окрему зустріч з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем для подальшої координації дій з метою якнайшвидшого прийняття рішення про введення ЄС безвізового режиму для громадян України.

У рамках робочого візиту планується підписання Угоди про співпрацю між Україною та Європейською організацією з питань юстиції, а також Угоди про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень і навчаннях Євратому.

Нагадаємо, щорічний саміт Україна-Європейський Союз, який мав цього року пройти у травні в Брюсселі, перенесли на вересень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram