ГоловнаПолітика

Справа Юри Єнакіївського і "7 кілометра" - основний тест для Луценка, - підприємець

Ні Ярема, ні Шокін не змогли повернути ринок попереднім власникам.

Справа Юри Єнакіївського і "7 кілометра" - основний тест для Луценка, - підприємець
Фото: trassae95.com

Власники найбільшого промтоварного ринку Європи "7 кілометр", у яких відчужили підприємство, закликали генерального прокурора України Юрія Луценка не повторювати долю екс-генпрокурорів Віталія Яреми і Віктора Шокіна, назвавши справу про рейдерське захоплення "7 кілометра" тестом на відповідальність Луценка перед українським суспільством, який доти провалили його екс-колеги.

Про це йдеться у відкритому листі генпрокурору екс-власника ринку Дениса Волошина, який продовжує боротися за свою частку в підприємстві.

За словами Волошина, Луценко під час своєї першої промови на посаді генерального прокурора України згадав про те, що бандити, які прийшли до влади, злочинним шляхом вкрали у власників найбільшого в Європі промтоварного ринку "7 кілометр" частину підприємства, і озвучив готовність відновити законність. Як повідомив підприємець, з моменту зміни влади в країні жоден генпрокурор так і не зміг повернути контроль над підприємством законним власникам.

"Через силовий тиск, а попросту - рейдерське захоплення, 2010 року "7 кілометр" перейшов під контроль групи в минулому правої руки Януковича Юрія Іванющенка (Єнакіївського) і його соратника Івана Аврамова. Вважаю ганебним і неприпустимим, що через два роки після зміни влади в Україні Юрій Єнакіївський далі почувається спокійно в Україні. "Віджатий" рейдерськи найбільший бізнес продовжує приносити дохід людям Януковича, які працюють проти Української держави", - йдеться у відкритому листі Волошина Луценкові.

За словами підприємця, дохід ринку поставлено на потік людьми Єнакіївського і працює на сепаратистів на сході країни.

"Кожна гривня із "7 кілометра", зароблена Єнакіївським - патрон в обойму сепаратиста, який щодня вбиває захисників української землі! Ні Віталій Ярема, ні Віктор Шокін не змогли довести справу про рейдерське захоплення ринку до кінця і покласти край діяльності групи Іванющенка-Аврамова. Кримінальну справу проти рейдерів відкривали і закривали неодноразово, але досі ніхто не покараний", - повідомив Волошин, підкресливши, що така бездіяльність влади завдає колосальної шкоди авторитету держави не тільки в очах його європейських партнерів, а й простих українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram