ГоловнаПолітика

Якби рік тому Бауліну оголосили підозру, сьогодні він не зупиняв би люстрацію, - Наливайченко

СБУ в червні 2015 року пропонувала Шокіну взятися за голову Конституційного Суду.

Якби рік тому Бауліну оголосили підозру, сьогодні він не зупиняв би люстрацію, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Валентин Наливайченко на посаді голови СБУ 16 червня 2015 року передав Генеральній прокуратурі докази для оголошення підозри голові Конституційного Суду Юрієві Бауліну.

Про це Наливайченко розповів у коментарі LB.ua.

Він також передав редакції копію свого листа тодішньому генеральному прокурору Вікторові Шокіну.

"Цьому документу, під яким стоїть мій підпис, як і зволіканню Генпрокуратури з оголошенням підозри голові Конституційного Суду України, майже рік. Я вимагав від Генпрокуратури повідомити суддю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), яке спричинило тяжкі наслідки - узурпацію влади Віктором Януковичем", - заявив Наливайченко.

30 вересня 2010 року Конституційний Суд Україна на чолі з Юрієм Бауліним скасував дію конституційної реформи, ухваленої 2004 року, що можна кваліфікувати як антиконституційний переворот, вважає Наливайченко.

"Сьогодні я не шкодую про те, що пішов тоді - мені було не по дорозі з брехливою і корумпованою владою. Шкодую, що Україна і її громадяни втрачають час, можливості і перспективу. Тому що безкарність не тільки зупиняє люстрацію, вона знищує державність, зупиняє життя, перекреслює майбутнє", - заявив він.

Нагадаємо, вчора народні депутати Леонід Ємець і Єгор Соболєв повідомили, що Конституційний Суд збирається скасувати люстрацію чиновників, які працювали на керівних посадах за часів екс-президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram