ГоловнаПолітика

Суд призначив охорону "діамантовому" прокуророві Корнійцю

Днями екс-прокурора побили на виході з ресторану в Києві.

Суд призначив охорону "діамантовому" прокуророві Корнійцю
Фото: Макс Требухов

Голосіївський районний суд Києва доручив Службі безпеки забезпечити охорону колишньому заступникові прокурора Київської області Олександру Корнійцю, після того як на нього напали.

"Заяву Корнійця задовольнити частково. Надати йому особисту охорону. Виконання рішення покласти на Управління СБУ в Києві та Київській області", - оголосив рішення суддя.

Водночас суд відмовив Корнійцеві в проханні взяти під фізичну охорону його житло.

Нагадаємо, Корнійця і заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна затримали 6 липня 2015 року в будівлі ГСУ Генпрокуратури за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома в Корнійця виявили 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити подію справою "діамантових прокурорів".

Корнійця і Шапакіна незабаром звільнили з органів прокуратури. Їхня справа зараз у суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Наприкінці жовтня 2015 року ГПУ висунула Корнійцеві нову підозру у вимаганні з обтяжливими обставинами, а Печерський райсуд Києва обрав йому новий запобіжний захід у вигляді застави на 3 млн 45 тис. гривень.

13 травня невідомі побили Корнійця на виході з ресторану, де він давав інтерв'ю журналісту "Нового времени".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram