ГоловнаПолітика

США не підтвердили призначення Йованович новим послом в Україні

Інформація залишається неофіційною.

США не підтвердили призначення Йованович новим послом в Україні
Мари Йованович
Фото: armenia.usembassy.gov

США поки що офіційно не підтверджують інформації про призначення послом в Україні Марі Йованович замість Джеффрі Пайєтта.

У керівника прес-офісу Держдепартаменту Елізабет Трюдо на брифінгу запитали, чи може вона підтвердити інформацію, що з'явилася в ЗМІ.

"Ні, я не можу. Я не маю жодних кадрових оголошень", - подано

слова Трюдо на сайті Держдепартаменту.

Про те, що новим послом США в Україні стане Марі Йованович, яка раніше очолювала диппредставництва у Вірменії та Киргизстані, а на початку "нульових" була тимчасовим повіреним США в Україні, написало видання "День" з посиланням на джерела в МЗС.

У 2002 році Йованович першою порушила питання про недотримання Україною санкцій проти Ірану у вигляді продажу Саддаму Хусейну партії радіолокаційних систем "Кольчуга".

Нинішній

посол Джеффрі Пайєтт продовжить роботу в Греції після трьох років в Україні. Він взявся за обов'язки представника США в Києві в серпні 2013 року, а був призначений - наприкінці липня. Попередні посли також у середньому перебували на посаді близько трьох років: Джон Теффт - із грудня 2009 року до липня 2013-го, Вільям Тейлор - з червня 2006 року до травня 2009-го, Джон Гербст - з вересня 2003 року по травень 2006-го, Карлос Паскуаль - з жовтня 2000 року до травня 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram