ГоловнаПолітика

ОБСЄ зобов'язали називати винуватих у порушеннях перемир'я

Режим повної тиші повинен встановитися з півночі.

ОБСЄ зобов'язали називати винуватих у порушеннях перемир'я
Фото: rbc.ua

На переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську досягнуто домовленості про цілковите дотримання режиму припинення вогню з опівночі суботи. ОБСЄ доручено вказувати в своїх звітах винуватих у порушеннях перемир'я.

Заяву ТКГ оприлюднила в фейсбуці Дарка Оліфер - прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми.

"Тристороння контактна група (ТКГ) і представники окремих районів Донецької та Луганської областей схвалили рішення всіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню з настанням Великодня і травневих свят, яке набуде чинності в суботу, 30 квітня 2016 р. з 00:00. Домовлено, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню буде доведено до всіх відповідальних осіб на місцях. Також підтверджено, що буде вжито необхідні кроки з метою гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - сказано в документі.

"ТКГ буде відстежувати дотримання цього рішення і зробить необхідні кроки, включаючи проведення негайних взаємних консультацій у разі його недотримання. У зв'язку з заявленим, ТКГ звертається до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, щоб та вказувала в своїх звітах відповідальних за конкретні порушення режиму припинення вогню, якщо такі випадки будуть", - ідеться в ньому.

Нагадаємо, Спеціальна моніторингова місії ОБСЄ, на яку покладено роль посередника в мирному врегулюванні на Донбасі, публікує на своєму сайті звіти про події в зоні АТО, але, як правило, утримується від називання, хто винуватий у конкретних випадках порушення режиму припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram