ГоловнаПолітика

Суд поновив на посаді скинутого екс-регіоналами мера Сєвєродонецька

Валентин Казаков може повернутися у своє крісло, відібране унаслідок змови

Суд поновив на посаді скинутого екс-регіоналами мера Сєвєродонецька
Валентин Казаков
Фото: Надано автором

Сєвєродонецький міський суд визнав недійсною 6-ту сесію Сєвєродонецької міської ради від 16 лютого 2016 року, на якій було ухвалено сумнівне рішення про відставку міського голови Валентина Казакова.

Про це повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука з посиланням на місцевий сайт SevDon.net.

"Отже, законного мера місту повернули. Рішення сесій - скасовано. Наступний крок - покарання порушників закону. Трьох депутатів міськради судовими рішеннями вже позбавлено статусу. Також скасовано рішення про призначення рекордних сімох заступників "радикального мера" Пригеби. На черзі - вивчення корупційних дій низки депутатів і аналіз дій самозванця щодо "захоплення влади", - написав Тука.

Нагадаємо, 16 лютого депутати міськради Сєвєродонецька від "Опоблоку" і депутати-перекидьки проголосували за припинення повноважень мера Казакова і обрали секретарем Григорія Пригебу - депутата від "Радикальної партії". Тука заявив, що ці рішення незаконні, оскільки під час розгляду відставки Казаков мав бути присутнім на засіданні.

У березні новопризначеного градоначальника запідозрили у спробі "розпиляти" 80 млн гривень бюджету. Його позбавили права першого підпису на фінансових документах виконкому, а проти нотаріуса, який наділив Пригебу таким правом, було порушено кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram