ГоловнаПолітика

Україна залишиться без генпрокурора до середини травня

Депутати не зможуть ухвалити закон під Луценка до травневих свят

Україна залишиться без генпрокурора до середини травня
Фото: www.president.gov.ua

Відмова парламенту розглянути законопроект, який дозволяє призначати генпрокурора без досвіду роботи у прокуратурі, призведе до того, що голову Генпрокуратури призначать не раніше ніж в середині травня.

Як пояснив журналістам нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко, цей законопроект розглянуть вже наступного пленарного тижня Ради, який розпочнеться 10 травня.

"Після свят. Є регламент, і для того, щоб проголосувати в цілому, треба було в першій половині дня включити законопроект до порядку денного, але його не включили до порядку. [На вечірньому засіданні] можна включити до порядку денного, але не можна розглядати в цілому", - сказав він.

У п'ятницю відбудеться ще одне засідання Ради перед відходом на перерву, проте традиційно цього дня до сесійної зали не виносять важливі законопроекти, оскільки багато депутатів не приходять на роботу.

Президент Петро Порошенко визначив законопроект як невідкладний. Його написали під голову фракції БПП Юрія Луценка, якого у президента хочуть бачити генпрокурором.

З урахуванням того, що закон мусять спочатку ухвалити в Раді, потім його має підписати спікер парламенту, потім проаналізувати і підписати президент, він набуде чинності не раніше ніж в середині травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram