ГоловнаПолітика

Сакварелідзе не хоче бути генпрокурором

Колишній заступник генпрокурора попросив не вводити людей в оману

Сакварелідзе не хоче бути генпрокурором
Фото: Сергей Нужненко

Колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе спростував чутки про своє бажання очолити Генпрокуратуру.

Про це він заявив журналістам перед допитом у ГПУ.

"Не вводьте в оману. І так ревнує політичне керівництво держави, що я все починав через те, що претендував на цю посаду. Я публічно заявляю, що ніякого бажання у мене не було і немає очолювати Генеральну прокуратуру", - сказав Сакварелідзе.

Нагадаємо, 29 березня генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе з посади заступника генпрокурора-прокурора Одеської області за те, що той брав участь у мітингу.

Сьогодні американська газета The New York Times розкритикувала внутрішню політику Петра Порошенка, звинувативши його в тому, що він потурає корупції. У редакційній статті зазначається, що самої відставки Віктора Шокіна з посади голови ГПУ недостатньо для ефективної боротьби з корупцією. Окремо порушувалося питання звільнення Шокіним Сакварелідзе. У цьому контексті наголошувалося, що генпрокурор "систематично очищав відомство від співробітників, націлених на реформи".

Під час свого візиту в США Порошенко зустрівся з віце-президентом Джо Байденом, який наголосив на важливості призначення нового незалежного генпрокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram