ГоловнаПолітика

БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина" домовилися сформувати нову коаліцію у вівторок

"Радикали" залишаються в опозиції

БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина" домовилися сформувати нову коаліцію у вівторок
Фото: volyanarodu.com.ua

Парламентські фракції "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Батьківщина" домовилися про формування нової коаліції, заявляє голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На завтра домовилися про те, що о 12:00 проводять збори нової коаліції. Формують коаліцію Блок Петра Порошенка, "Народний фронт" і "Батьківщина". Радикальна партія, оскільки наші пропозиції не враховані, залишається в опозиції", - заявив він журналістам після завершення консультацій фракції і груп парламенту у Президента України в понеділок увечері.

Своєю чергою голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак підтверджує, що у вівторок о 12:00 відбудуться установчі збори членів нової коаліції, в них повинні взяти участь усі народні депутати від БПП, "Народного фронту" і "Батьківщини".

"Щоб усе-таки сформувати коаліцію і почати працювати з приводу кандидатури прем'єр-міністра, членів Кабінету Міністрів і програми дій майбутнього уряду", - сказав він.

Бурбак зазначив, що такі збори відбудуться після голосування у Верховній Раді за звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.

Нагадаємо, увечері 28 березня фракція Блоку Петра Порошенка висунула кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України. На засіданні фракції було обговорено і кандидатури на посади міністрів у новому уряді, однак жодних рішень із цього приводу прийнято не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram