ГоловнаПолітика

Наливайченко окреслив план боротьби зі світовим тероризмом

Західні країни повинні діяти глобально, разом і тотально.

Наливайченко окреслив план боротьби зі світовим тероризмом
Фото: Макс Требухов

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко на круглому столі в Інституті Горшеніна окреслив план боротьби зі світовим тероризмом.

"Правильні методи протидії зараз такі. Діяти глобально. Немає меж у боротьбі з тероризмом. Окрім того, дуже важливо діяти разом. Це означає, що потрібно відкинути вчорашній день і відкритися, впровадити 24/7 антитерористичні центри всіма робочими мовами, обмінятися базами даних. І останнє - діяти тотально", - зазначив він.

Наливайченко зазначив, що Україна має досвід такої боротьби. Як приклад він навів затримання жінки з вибухівкою, яка збиралася влаштувати вибух у центрі Києва. Він зазначив, що цей випадок дуже схожий на ті теракти, які відбулися у вівторок у Брюсселі.

"У грудні 2014 року нам удалося запобігти теракту. З Луганська наша громадянка з торбою, начиненою нарізаною арматурою. Офіцер ГРУ зробив цю бомбу, передав нею. Вона приїхала в центр Києва. Еквівалент того, що їй поклали в сумку - 3 кг тротилу. Подивіться, як збігаються методи!" - зазначив він.

Нагадаємо, що жертвами терактів в аеропорту і метро Брюсселя, що відбулися 22 березня, стали 32 людини, близько 270 отримали поранення. Відповідальність за вибухи взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

У Бельгії оголошено триденну жалобу. У країні оголошено четвертий - максимальний - рівень терористичної загрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram