ГоловнаПолітика

Луценко виключив прем'єрство Яценюка

Голова фракції БПП розповів про результати останніх консультацій

Луценко виключив прем'єрство Яценюка
Юрий Луценко
Фото: Макс Требухов

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що Арсеній Яценюк не залишиться прем'єром.

"Після останніх консультацій я виключаю те, що Яценюк може залишитися прем'єр-міністром на третій рік. Мені здається, що і він сам, і фракція "Народний фронт" усвідомили, що уряд фактично недієздатний. І останні консультації проводять тільки про те, який формат наступного уряду ухвалять у парламенті", - написав він у фейсбуці.

За його словами, є два варіанти розвитку ситуації.

"Перший варіант, який підтримує наша фракція, яку підтримує суспільство і наші західні партнери, - це формат технократичного уряду на чолі з пані Наталією Яресько, яка може сформувати безпартійний уряд, котрий мусить зробити швидкий ривок у реформах, в першу чергу в усуненні олігархів і партійних бізнесменів від державних монополій. На жаль, цей варіант не підтримується фракцією "Самопоміч", яка відмовляється входити в будь-яку коаліцію, під будь-який уряд, зокрема ймовірного прем'єр-міністра Садового чи Яресько", - зазначив Луценко.

За його словами, "Народний фронт" теж проти технократичного уряду і пропонує сформувати новий партійний Кабмін з міністрів від фракцій Верховної ради.

"Це, звичайно, не дає гарантій швидких реформ, проте, зміна прем'єр-міністра, зміна уряду є тим мінімумом, якого домагається БПП. Консультації щодо такого уряду зараз йдуть щодня і навіть щоночі. Думаю, що можу висловити надію, наступного тижня, приблизно в четвер, ми можемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму діяльності уряду і нарешті покінчити з глибокою кризою, яку викликала бездіяльність діючого уряду на ключових напрямках його діяльності", - додав Луценко.

Нагадаємо, в середині лютого уряд Арсенія Яценюка позбувся підтримки коаліції в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram