ГоловнаПолітика

Азаров назвав Крим російським

Колишній прем'єр заявив, що Захід визнає анексію

Азаров назвав Крим російським
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Крим належить Росії і Захід це визнає.

"Визнають, нікуди не дінуться... Крим ніколи не входив до складу України, якщо не брати до уваги 1954 року, коли його адміністративно передали в рамках єдиної держави. Не хочеться Заходу зараз це визнавати, якийсь час ще не визнаватимуть, але за фактом уже все відбулося, і як би болісно для будь-якого українського керівника це не звучало, треба сприймати дійсність, як вона є... Був там референдум, і очевидно, що кримчани жити з цим бандерівським режимом не захотіли. Це їхнє право, вони, врешті-решт, автономна республіка", - сказав Азаров в інтерв'ю газеті "Коммерсант".

При цьому він вважає несправедливим твердження, що українська влада не займалася розвитком Криму.

"Я багато років займався розвитком Криму, і зараз, коли чуєш, що український уряд нічого для нього не робив - це не зовсім так. Ми робили все, що могли, для Криму. Але так завжди буває: приходять "помаранчеві", і все кидається, зупиняється", - зазначив він.

Крім того, Азаров заявив, що "у Москві два склади уряду України сидять, готові завтра ж почати працювати".

Він також дорікнув Віктору Януковичу тим, що той силою не розігнав Майдан. За версією Азарова, Янукович так і не зважився на проведення силової операції. З урахуванням того, що операція з розгону Майдану тривала три дні і призвела до загибелі понад ста осіб, медики мусять діагностувати, чи страждає колишній прем'єр від амнезії або старечого маразму.

Крім того, колишній прем'єр вважає, що Янукович мав організувати "опір путчистам, перебуваючи в Харкові, Донецьку, Криму, де були військові формування, підрозділи внутрішніх військ, що підкоряються верховному головнокомандувачу".

Нагадаємо, Микола Азаров керував урядом України з березня 2010-го по січень 2014 року. Після перемоги Майдану втік до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram