ГоловнаПолітика

Колишній постпред України при ООН Сергєєв пішов на пенсію

60-річний дипломат вирішив служити Україні поза МЗС.

Колишній постпред України при ООН Сергєєв пішов на пенсію
Юрий Сергеев
Фото: un.org

Український дипломат Юрій Сергєєв, який з 2007-го по 2015 рік обіймав посаду постійного представника України при ООН, написав заяву про вихід на пенсію.

"Друзі, все має свій початок і кінець. Сьогодні я прийняв рішення написати заяву про вихід на пенсію після багатьох років дипкар'єри", - написав він у твіттері.

"Урешті-решт, Україні можна служити різними способами", - додав він.

Юрій Сергєєв народився 5 лютого 1956 року. Навчався в Київському вищому загальновійськовому училищі ім. М. Фрунзе, закінчив Київський державний університет ім. Т. Шевченка (1981), філолог-викладач. Кандидат філологічних наук, доцент. Володіє іноземними мовами: англійською, російською, французькою.

Працювати в МЗС України почав 1992 року, коли став керівником прес-центру українського зовнішньополітичного відомства. З 1997-го по 2000 р. був послом України в Греції та Албанії за сумісництвом, після чого повернувся до Києва, де 2001 року працював в Адміністрації президента і займав посаду першого заступника міністра закордонних справ.

З 3 березня 2003 року по 18 квітня 2007 був послом України у Франції та постійним представником України при ЮНЕСКО. З 18 квітня 2007-го по 9 грудня 2015 року був постійним представником України при ООН.

На цій посаді Сергєєва змінив Володимир Єльченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram