ГоловнаПолітика

Луценко виключив будь-яке самоуправління на Донбасі без контролю над кордоном (оновлено)

Росія не готова віддати кордон українським прикордонникам, але, можливо, міжнародному контингенту

Луценко виключив будь-яке самоуправління на Донбасі без контролю над кордоном (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Україна ніколи не погодиться на жодну форму самоврядування на Донбасі, поки Росія не поверне контроль над кордоном.

Про це заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко на круглому столі "Зміни до Конституції і Мінські угоди" в Інституті Горшеніна.

За його словами, він був присутній на одній із зустрічей президента Петра Порошенка та представників Росії. "Вони [росіяни] позитивно сприйняли можливість проведення міжнародної поліцейської операції на зразок Косова", - заявив він.

Луценко пояснив, що Кремль не погоджується віддати контроль над кордоном українським прикордонникам, бо "це буде для них поразкою". "А ось міжнародний контингент - це можливо", - додав Луценко.

При цьому він підкреслив, що "ми ніколи не погодимося на будь-які форми управління без контролю над кордоном з Росією".

"Якщо не буде контролю кордону міжнародними силами і поліцейської операції, тоді й виборів не буде", - заявив лідер фракції БПП.

Нагадаємо, повернення Україні контролю над кордоном є 9 пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", ухваленого у лютому 2015 року.

Відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України в усій зоні конфлікту, яке має розпочатися в перший день після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання (місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей на підставі Закону України та конституційна реформа).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram