ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати сьогодні розглянуть скасування призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні розгляне постанову про скасування призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня, а також законопроект №3700, якщо включить його до порядку денного, - про можливість виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

Про це йдеться в порядку денному засідання Ради.

Також депутати розглянуть пропозиції Президента Петра Порошенка до ветованого ним законопроекту №1793 про введення кримінальної відповідальності за порушення законодавства під час закупівлі продукції оборонного призначення - і до №1547 - проекту нової редакції закону "Про організацію оборонного планування".

У другому читанні Рада має намір розглянути законопроекти №2090а про заборону на період антитерористичної операції укладення компенсаційних контрактів на імпорт оборонної продукції та №2254 про можливість патронатного виховання для дітей із зони АТО.

Крім того, заплановано розглянути законопроекти №3465 про дозвіл правоохоронцям проводити заочне розслідування проти оголошених у внутрішньодержавний розшук осіб, №2504а про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних і №3224 про ID-картки, що підтверджують громадянство, особу або спеціальний статус.

Нагадаємо, посол США Джеффрі Пайєтт закликав український парламент проголосувати конституційні зміни на тему децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram