ГоловнаПолітика

Прокуратура скасувала допит Саакашвілі у справі про "горіхову мафію"

Голова Одеської ОДА має намір надіслати слідчим зібрані матеріали поштою

Прокуратура скасувала допит Саакашвілі у справі про "горіхову мафію"

Прокуратура Київської області скасувала допит голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі у справі про "горіхову мафію", призначений на 26 лютого.

Про це голова Одеської ОДА повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Щойно з Києва повідомили, що прокуратура, яка ще вранці заявляла, що завтра мене допитає, прийняла рішення скасувати допит. Ну що ж, доведеться надіслати їм чимало матеріалів, які я зібрав у справі про "горіхову мафію", поштою", - написав Саакашвілі.

Нагадаємо, 15 січня Саакашвілі відкрив склад на промринку "Сьомий кілометр", де зберігалася 21 тонна очищених волоських горіхів, арештована на вимогу київської прокуратури. За його словами, група, що конфіскувала у підприємця вантаж горіхів, складалася зі столичних працівників прокуратури і Міністерства внутрішніх справ.

"Після того, як Одеська митниця розмитнила один із вантажів без усіляких хабарів і трейлер повіз його на румунський кордон, під час однієї із зупинок йому пробили колеса, на нього напала група людей, які назвалися працівниками прокуратури і МВС із Києва, вони й забрали вантаж. Тобто ці працівники проїхали 8 годин за свої гроші при скромній зарплаті 3-4 тис. гривень, щоб не дати своїм співгромадянам нормально вести бізнес", - написав Саакашвілі у Фейсбуці.

Відреагувавши на звернення бізнесмена, Саакашвілі проник на склад правоохоронців і повернув йому товар.

20 січня Прокуратура Київської області висловила подяку Саакашвілі та викликала його на допит у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram