ГоловнаПолітика

Порошенко прийняв відставку командувача Сухопутними військами

Генерала Пушнякова звільнили 13 січня.

Порошенко прийняв відставку командувача Сухопутними військами
Фото: mil.gov.ua

Президент Петро Порошенко прийняв відставку командувача Сухопутними військами Збройних Сил України Анатолія Пушнякова. Генерала звільнили 13 січня, повідомляють на сайті голови держави.

Пушняков спочатку підпадав під звільнення за законом про люстрацію, оскільки з 10 травня 2012 року по 6 травня 2014 року він обіймав посаду начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутними військами ЗСУ. У зв'язку із цим Міністерство оборони подало Президентові подання на звільнення Пушнякова. Петро Порошенко чотири місяці ігнорував це подання, а потім отримав право виводити з-під люстрації осіб вищого офіцерського складу.

Міністр оборони відкликав подання про звільнення і звернувся з клопотанням про виведення Пушнякова з-під люстрації. Однак профільний парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони не ухвалив рішення з приводу цього клопотання. Пушняков, утім, однаково залишався на посаді.Пушнякова призначив командувачем Сухопутними військами ще в.о. Президента Олександр Турчинов у травні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram