ГоловнаПолітика

Нардеп Чумак знайшов у законі про бюджет "несподіваний" пункт

У прийнятому Радою законі з'явився пункт про відстрочення початку дії нової системи фінансового контролю

Нардеп Чумак знайшов у законі про бюджет "несподіваний" пункт
Фото: 2000.ua

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань запобігання та боротьби з корупцією, народний депутат Віктор Чумак заявив, що в прийнятому законі про бюджет з'явився "несподіваний" пункт, про який раніше ніхто не чув.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Не хотів починати рік зі "зради", але куди подітися, якщо тут "зрадище". У прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, про який ніхто не чув у залі. Не впевнений, що чули про нього і на засіданні комітету, але це перевіримо за стенограмою", - написав Чумак.

За його словами, новий пункт "відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, передбаченої Законом "Про запобігання корупції" і яка вводиться рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції".

Фото: facebook.com/vik.chumak

"Щоб ви розуміли, ця система передбачала декларування всіх активів декларанта в електронному вигляді, в тому числі і наявних цінностей і готівкових коштів. Саме оцінювання активів має стати ґрунтом для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок способу життя", - пояснив він.

"Хтось, поки що нам невідомо, хоче відстрочити ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАЗК є нашим головним обов'язком перед ЄС в частині отримання безвізового режиму", - додав Чумак.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила бюджет рано-вранці 25 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram