ГоловнаПолітика

ЄС згадав про зобов'язання відкрити небо для українських авіакомпаній

Угода мали підписати до 2016 року.

ЄС згадав про зобов'язання відкрити небо для українських авіакомпаній
Фото: EPA

Європейський союз в комюніке за підсумками засідання Ради Асоціації ЄС та України згадав про своє зобов'язання підписати угоду про "відкрите небо" з Україною.

Документ українською мовою доступний на сайті представництва ЄС в Україні.

"Нагадуючи про зобов'язання щодо укладення Угоди між Євросоюзом і Україною з приводу єдиного авіаційного простору найближчим часом у 2015 році під час XVII саміту Україна-ЄС і останнього саміту Східного партнерства у Ризі, як про це йдеться в Угоді про асоціацію, ЄС відновлює своє зобов'язання зі якнайшвидшого підписання цієї Угоди", - йдеться у ньому.

Нагадаємо, у підсумковій декларації Ризького саміту "Східного партнерства", що відбувся в травні 2015 року, сказано, що Україна і Євросоюз підпишуть угоду про спільний авіаційний простір до кінця року.

Переговори щодо угоди про єдиний авіаційний простір між Україною та ЄС тривають з грудня 2007 року. Угоду про "відкрите небо" парафували на Вільнюському саміті 29 листопада 2013 року. Планувалося, що остаточно угоду підпишуть у 2014 році, однак питання відклали через спір, що стосується Гібралтару.

У липні Міністерство інфраструктури, щоб обійти перешкоду, яка блокує підписання угоди про "відкрите небо" між Україною та ЄС, вирішило підписувати відповідні угоди з кожною країною окремо.

Очікується, що угода про спільний авіаційний простір допоможе знизити ціни на авіаквитки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram