ГоловнаПолітика

Найпопулярніші смартфони: аналіз ринку Новости компаний

Огляд популярних виробників і апаратів.

Щороку на ринку з'являються дорогі й просунуті флагманські смартфони, рекламу яких можна побачити на кожному розі. Але при цьому вже котрий рік найбільш продаваною моделлю в Україні залишається Apple iPhone 5S, а другий у цьому списку - недорогий новачок Meizu M2 Note. Ми підготували огляд українського ринку смартфонів: найпопулярніші виробники і апарати.

Матеріал ґрунтується на статистиці переглядів і придбань сайту MagaZilla. Це один з найзручніших помічників для купівлі техніки, серед переваг порталу - великий каталог техніки, докладні описи та відгуки користувачів. А можливість порівняти вартість товару в різних інтернет-магазинах дозволяє придбати його за найвигіднішою ціною в країні.

Згідно з даними MagaZilla, на українському ринку мобільної техніки лідером є Lenovo - на його продукції зупиняються 25% користувачів. Одна з ключових причин успіху виробника полягає в ціні пристроїв. Зокрема найбільш продавані телефони Lenovo - це S90 (від 3318 грн) і A536 (від 1585 грн). Перший з них практично повністю копіює дизайн iPhone 6, а другий - бюджетне рішення з непоганою апаратною начинкою, але не найкращим екраном.

На другій позиції перебуває лінійка Apple iPhone, яку воліють 17% вітчизняних користувачів. Найпопулярніша модель у сімействі - iPhone 5S (від 8399 грн), що вийшла ще два роки тому, але все ще залишається найбільш продаваним смартфоном у країні (5% користувачів, які вибирають собі телефон, зупиняються саме на цій моделі).

Практично поруч давній конкурент Apple, південнокорейський гігант Samsung (15%). Одна з найпопулярніших моделей - перший Samsung у металевому корпусі Galaxy A3 (від 4880 грн). Продукція китайської компанії Meizu з'явилася на українському ринку щойно 2014 року, але цього часу вистачило, щоб вибитися в лідери - 10% користувачів зупиняють на ній свій вибір. А Meizu M2 Note (від 3863 грн) - другий за популярністю смартфон станом на цю осінь. Модель може похвалитися і продуктивною начинкою, і відмінним екраном, і невисоким цінником.

Незважаючи на те, що легендарна компанія Nokia вже канула в Лету, її продукція все ще представлена на ринку і користується популярністю - 7%. Найчастіше купують смартфон Nokia Lumia 730 Dual Sim (від 3888 грн), а також класичні кнопкові телефони Nokia 225 (від 1183 грн) і Nokia 105 (від 470 грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram