ГоловнаПолітика

Данія та Ісландія ввели 5-річні візи для українців

Країни спростили оформлення шенгенських віз для громадян України

Данія та Ісландія ввели 5-річні візи для українців
Архив
Фото: www.segodnya.ua

Данія та Ісландія спростили процедуру оформлення шенгенських віз для громадян України.

Про це у своєму твіттері повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Провели переговори, і Данія та Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз. Ще один привід вам туди поїхати)", - написав міністр.

Міністр прикріпив документ, в якому йдеться, що режим поїздок українців в Ісландію спрощено з 1 грудня. Зокрема, передбачається можливість оформити 5-річну багаторазову візу для батьків і дітей громадян України, які мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесменів, журналістів, офіційних осіб.

Введено річні багаторазові візи для діячів науки, культури, спортсменів, перевізників, членів екіпажів поїздів, учасників програм обміну між спорідненими містами.

Передбачено також безкоштовне оформлення віз чоловіку/дружині, батькам і дітям громадян України, які мають дозвіл на перебування в Ісландії, школярам, студентам, громадянам, які подорожують з гуманітарною метою, інвалідам та супроводжуючим особам, журналістам, перевізникам, членам екіпажів поїздів, дітям до 18 років і залежним особам до 21 року, офіційним особам, учасникам програм обміну між спорідненими містами.

Данія спрощує режим поїздок з 1 січня. Введено 5-річну багаторазову візу, оформлення віз протягом трьох діб, скасування візового режиму для власників біометричних службових паспортів, спрощений порядок оформлення безкоштовних багаторазових віз для представників громадських організацій, релігійних громад та інших категорій.

Нагадаємо, в середу стало відомо, що Канада почала видавати українцям багаторазові візи терміном на 10 років.

Україна домагається отримання безвізового режиму з Євросоюзом. ЄС оприлюднить своє рішення в середині грудня.

Данія - член Євросоюзу з 1973 року, але не входить до Єврозони. Ісландія в ЄС не входить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram