ГоловнаПолітика

ГПУ завершила розслідування справи Мельника

Фірма родичів ректора отримувала від студентів гроші.

ГПУ завершила розслідування справи Мельника
Фото: www.day.kiev.ua

Генпрокуратура завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо колишнього ректора та голови приймальної комісії Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

Як повідомляється на сайті ГПУ, Мельнику інкримінуються злочини за ч. 2 ст. 368, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368 КК України.

Начальника відділу довузівської підготовки та члена приймальної комісії звинувачують за ч. 2 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України.

Справу розслідували за фактами отримання ними за попередньою змовою від студентів вузу неправомірної вигоди на загальну суму 177 тис. грн за сприяння у зарахуванні на п'ятий курс на бюджет. Гроші студенти та їхні родичі переказували на банківські рахунки підприємства, засновниками якого були родичі Мельника.

Стороні захисту надано доступ до матеріалів провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде спрямовано до суду.

Нагадаємо, проти Мельника зараз порушено відразу три справи. В одній із них навіть було винесено виправдувальний вирок, але в апеляції його було скасовано, справу буде розглянуто в суді ще раз.

Окрім справи, яку завершила розслідувати ГПУ, проти Мельника прокуратура Київської області розслідує ще одну справу за фактом одержання неправомірної вигоди.

За цими двома справами Мельнику обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту особистого зобов'язання.

Мельника затримали 27 липня 2013 року при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у вуз, яким він керував. 1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування, а 9 серпня він утік з-під домашнього арешту.

Мельника оголосили в міжнародний розшук і 1 квітня 2014 року затримали після прибуття до Києва з Лондона. Пізніше його звільнили під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram