ГоловнаПолітика

Кернес заперечує "чеченський слід" в організації замаху на нього

Мер Харкова заявляє, що розслідування доводиться проводити власними силами.

Кернес заперечує "чеченський слід" в організації замаху на нього
Фото: 24tv.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес заперечує можливу наявність "чеченського сліду" в організації замаху на нього.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною.

Зокрема він спростував наявність будь-яких договорів чи ділових зв'язків, укладених із чеченськими партнерами під час його візиту в Грозний 2013 року. Нагадаємо, до складу делегації входили також брати Добкіни, Валерій Писаренко, Юрій Іванющенко. Вони брали участь у святкуванні дня міста та дня народження Рамзана Кадирова. За деякою інформацією, тоді також було укладено певні бізнес-домовленості, які мали реалізовувати на території Харківської області.

"Я хочу сказати вам, що я відвідував місто Грозний з урахуванням інтересу до того, як це місто було відновлене з руїн. Я побачив прекрасне місто - чисте, квітуче. Більше мене там нічого не цікавило. Ніяких договорів, ніяких обіцянок, нічого стосовно цього там не велося", - зазначив Кернес.

При цьому він зауважив, що силовики не розслідують нападу на нього.

"Замах на мене взагалі не розслідується. Взагалі. І нікому до цього немає діла. Як так може бути, поясніть? Стріляли все-таки в міського голову. Замах на мене, я впевнений, був здійснений з боку групи осіб, які хотіли позбавити мене життя для того, щоб спокійно дістатися до крісла міського голови. Це однозначно", - зазначив мер Харкова.

"Правоохоронні органи навіть не шукали «місце відходу» - шлях відступу того, хто в мене стріляв. А стріляли в мене зі снайперської гвинтівки, кулю шукали мої адвокати. Тобто наймали спеціально людей - допомагали правоохоронцям шукати кулю. Її знайшли через місяць, на відстані майже 30 метрів від того місця, де я впав. Тобто, по суті, ніхто, крім тих, кого я сам залучаю, в розслідуванні цієї справи не бере участі. Вдумайтеся: на Авакова сьогодні було розкрито вже сім замахів! Сім! Стосовно мене - жодних зрушень. При тому, що я неодноразово звертався до правоохоронних органів, в ту саму Службу безпеки щодо погроз, які надходили мені - пред'являв конкретні номери мобільних телефонів, з яких вони надходили, але у відповідь - тиша", - резюмував харківський голова.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Кернес: «Ні з яким Коломойським, ні з якою Банковою я ні про що не домовлявся»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram