ГоловнаПолітика

Порошенко з трибуни ООН звинуватив Росію у фінансуванні тероризму

Президент розповів главам іноземних делегації про лицемірство Путіна.

Порошенко з трибуни ООН звинуватив Росію у фінансуванні тероризму
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко під час свого виступу на Генасамблеї ООН розповів іноземним делегатам про лицемірство Росії, яка запропонувала створити антитерористичну коаліцію.

"Майже 20 місяців триває агресія Росії проти моєї країни у вигляді фінансування терористів, постачання зброї та озброєнь угрупованням на Донбасі. За останні кілька днів ми чули примирливі заяви з боку Росії, в яких вона, зокрема, закликала до створення антитерористичної коаліції і заявила про небезпеки загравання з терористами. Прекрасно сказано, але дуже складно в це повірити. Як ви можете закликати до антитерористичної коаліції, якщо ви самі стимулюєте тероризм? Як ви можете говорити про мир, якщо ваша політика полягає у розв'язанні війни за рахунок маріонеткових урядів? Як ви можете говорити про свободу народу, якщо ви караєте свого сусіда за його вибір?" - заявив Порошенко.

При цьому Президент згоден, що боротьба з тероризмом необхідна. Він зазначив, що провідну роль у ній мають відіграти Міжнародний суд ООН і Міжнародний кримінальний суд, юрисдикцію яких він пропонує поширити на весь світ.

Нагадаємо, що напередодні створити широку міжнародну антитерористичну коаліцію з трибуни ООН запропонував президент Росії Володимир Путін.

"Ми пропонуємо керуватися не амбіціями, а спільними цінностями і спільними інтересами, на основі міжнародного права об'єднати зусилля для вирішення поставлених перед нами нових проблем - створити по-справжньому широку міжнародну антитерористичну коаліцію", - заявив глава РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram