ГоловнаПолітика

Голова полтавського Держгеокадастру Кухаров попався на великому хабарі

Чиновник вимагав у фермера $45 тис. за здачу в оренду земділянок

Співробітники Служби безпеки затримали на хабарі начальника Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру в Полтавській області Костянтина Кухарова і двох його посередників: водія і керівника землевпорядного підприємства.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Як з'ясувалося, чиновник вимагав 45 тис. доларів за безперешкодне надання в оренду земельних ділянок загальною площею 350 гектарів для ведення фермерського господарства. Співробітники СБУ затримали чиновника і його спільників "на гарячому" - при отриманні половини суми хабара як "авансу" за послугу.

Трьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу (отримання неправомірної вигоди). Начальника Держслужби і одного з посередників затримано.

Фото: sbu.gov.ua

Нагадаємо, 11 вересня в Києві затримали голову Держслужби зайнятості Ярослава Кашубу. Його підозрюють в отриманні хабара на суму понад 600 тисяч гривень. При обшуку в його машині виявили велику суму грошей в іноземній і національній валютах і мисливську рушницю з патронами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram