ГоловнаПолітика

Раді пропонують попередньо схвалити зміни до Конституції

Депутати зможуть проголосувати цей проект вже 31 серпня.

Раді пропонують попередньо схвалити зміни до Конституції
Фото: Макс Левин

Голова комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич (фракція "Блок Петра Порошенка") та інші депутати цього комітету зареєстрували проект постанови про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Відповідний проект постанови №2217а/П1 (ініціатор - Р. Князевич) від 27 серпня опубліковано на сайті парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Верховна Рада України постановляє: 1. Законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстр. №2217а) попередньо схвалити (додається). 2. Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття", - йдеться в проекті постанови.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав розпорядження про скликання 31 серпня на 11.00 пленарного засідання парламенту для розгляду "питання про попереднє схвалення законопроекту №2217а про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади".

На сайті українського парламенту 15 липня було оприлюднено президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади з позначкою "доопрацьований".

Відмінністю доопрацьованого законопроекту від першої редакції, зареєстрованої у Верховній Раді 1 липня, є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. Якщо в першій редакції це положення було закріплено в перехідних положеннях самого законопроекту, то в редакції від 15 липня пропонується закріпити цю норму в розділі XV перехідних положень самої Конституції України.

Верховна Рада 16 липня прийняла постанову про направлення до Конституційного суду президентського законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. Подання надійшло до КС 17 липня.

31 липня КСУ визнав проект закону таким, що відповідає Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram