ГоловнаПолітика

Суд заочно заарештував начальника російського Генштабу

Також заарештувати мають встановлених і допитаних у справі військовослужбовців ЗС РФ 98-ї дивізії ПДВ Росії.

Суд заочно заарештував начальника російського Генштабу
Фото: ukrinform.ua

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про доставку до суду і взяття під варту начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає РБК-Україна.

"Уже Шевченківським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого і процесуального керівника та прийнято рішення про доставку до суду і обрання запобіжного заходу - утримання під вартою - всім без винятку особам, які були озвучені на брифінгу. Начальнику ГШ ЗС РФ і встановленим та допитаним у справі військовослужбовцям ЗС РФ 98-ї дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ", - заявив Матіос.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру начальнику Генерального штабу ЗС РФ Валерію Герасимову і оголосила його в міжнародний розшук.

Підозри повідомлено в рамках розслідування справи про розстріл українських військових під Іловайськом за статтею 437 Кримінального кодексу (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни). Слідство також перевірить, хто віддавав Герасимову команди. За ієрархією це перший заступник міністра оборони РФ, міністр оборони, верховний головнокомандувач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram