ГоловнаПолітика

Прем'єр мусить відправити міністра Пивоварського у відставку, - Кужель

Нардеп заявила, що глави МІУ "ніби не існує"

Прем'єр мусить відправити міністра Пивоварського у відставку, - Кужель
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк за результатами розслідування журналістів «Української правди» мав внести до Верховної Ради подання на звільнення міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

Про це заявила народний депутат України Олександра Кужель.

«Факти, про які йде мова у розслідуванні «Української правди», про них прем'єр повинен не просто кричати, а негайно звільнити міністра інфраструктури від виконання обов'язків і подати Верховній Раді подання на звільнення. Як і міністра Квіташвілі. Пивоварського треба відправляти у відставку однозначно - в його відомстві корупція. Тобто людину призначено тобою, і ти не порушуєш з цього приводу питання», - цитує нардепа РБК-Україна.

За словами політика, діяльність міністерства характеризує той факт, що зі своїми проблемами бізнес іде не до чиновників профільного відомства, а до народних депутатів.

«Глави Мініфраструктури Пивоварського ніби не існує. Ви чули коли-небудь про поданий ним законопроект? Я один раз була в міністерстві, коли до мене звернулися міжнародні перевізники. Вони кричали про свавілля, яке зараз триває - не в міністерство звернулися, а до мене. Тож для мене цього міністерства не існує. З залізницями що відбувається? Підвищили тариф, і це закінчилося розбитими автомобільними дорогами. З Дніпропетровська до Нікополя взагалі не можна проїхати. Машини перевантажені, дорога вбита. І ці збитки ніхто ніколи не рахував», - розповідає Олександра Кужель.

Нагадаємо, видання «Українська правда» опублікувала матеріал про співпрацю фірм, оформлених на сина і рідного брата Олександра Завгороднього, з «Укрзалізницею». Записані на родичів компанії вигравали тендери Придніпровської залізниці, виконуючи роботи за завищеними цінами (про що свідчить перевірка КРУ), а також заборгували держпідприємству за перевезення. Суди держпідприємства з компаніями сім'ї нового в.о. генерального директора «Укрзалізниці» тривають. Олександр Завгородній визнав, що його сім'я має будівельну компанію, проте надалі відмовився коментувати опубліковані у ЗМІ факти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram