ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за створення трибуналу щодо катастрофи "Боїнга"

Глава держави провів телефонну розмову з прем'єром Канади.

Порошенко виступив за створення трибуналу щодо катастрофи "Боїнга"
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко в телефонній розмові з прем'єр-міністром Канади Стівеном Гарпером виступив за створення трибуналу щодо катастрофи "Боїнга", який було збито рік тому над Донецькою областю.

"Терористів, які збили MH17, мають покарати на міжнародному трибуналі", - сказав Порошенко Гарперу, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко і Гарпер обговорили також поточну ситуацію на Донбасі. Президент України висловив подяку за допомогу Канади в оснащенні та тренуванні українських військових, в лікуванні, реабілітації та наданні медичного обладнання. Президент при цьому наголосив на важливості продовження посилення обороноздатності України для стримування ескалації.

Також Порошенко заявив канадському прем'єрові, що Україна неухильно дотримується Мінських домовленостей, тоді як з іншого боку триває порушення режиму припинення вогню, утримання заручників, включаючи Надію Савченко.

Нагадаємо, що вчора п'ять країн: Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, - офіційно звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака "Малайзійських авіаліній".

МЗС РФ після цього заявило про "передчасність і контрпродуктивність порушення питання про створення міжнародного трибуналу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram