ГоловнаПолітика

Зустріч Обами і Яценюка була незапланованою, - NYT

Президент США запевнив України у своїй підтримці.

Зустріч Обами і Яценюка була незапланованою, - NYT
Фото: kmu.gov.ua

Зустрічі українського прем'єра Арсенія Яценюка з американським президентом Бараком Обамою не було в президентському графіку, пише The New York Times.

У заяві Білого дому сказано, що Обама приєднався до Яценюка і віце-президента США Джо Байдену під час їхньої зустрічі. Американський президент запевнив у "непохитній підтримці" України.

В інтерв'ю виданню Яценюк розповів, що Обама цікавився подальшою долею коаліції з Петром Порошенком. Прем'єр запевнив, що її збережуть. Український прем'єр також запевнив президента США, що уряд, незважаючи на труднощі, досягнув певних успіхів у реформуванні економіки країни і виконує умови перемир'я з Росією.

Яценюк спрогнозував, що парламент проголосує цього тижня за зміни до Конституції, якими передбачено посилення повноважень місцевої влади.

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер високо оцінила візит керівника українського уряду, йдеться у публікації. "Це класичний випадок комерційної дипломатії", - цитує її заяву The New York Times. Пріцкер позитивно відзначила зусилля уряду України і особисто Яценюка, спрямовані на те, щоб зробити економіку більш відкритою і менш корумпованою.

"Вони здійснюють антикорупційні реформи, почали дерегулювання ринку природного газу та руйнування монополій", - сказала вона. "Схоже, що вони впораються", - наголосила міністр торгівлі США. Водночас Пріцкер визнала складність викликів, з якими зіткнувся український уряд. "Ми визнаємо, що в них багато роботи. Але тут присутній уряд, який прагне підняти свою економіку", - зазначила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram