ГоловнаПолітика

Кабмін у середу візьметься за відставку міністра екології

Віце-прем'єр Вощевський звинуватив Шевченка в "абсолютній некомпетентності"

Кабмін у середу візьметься за відставку міністра екології
Фото: uacrisis.org

Кабінет Міністрів на засіданні в середу розгляне можливість звільнення міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка у зв'язку з невиконанням ним обов'язків.

Про це журналістам сказав віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський, повідомляє "Укрінформ".

"На завтрашньому засіданні Кабміну ми це розглянемо. Як відомо, прем'єр-міністр звернувся до фракції БЮТ. І фракція, і коаліція це питання сьогодні розглядає", - зазначив Вощевський. За його словами, рішення про відставку міністра має приймати парламент.

"Абсолютна некомпетентність, неготовність керувати міністерством... Я думаю, що коаліція зрозуміє, що свого часу було допущено помилку, прийме відповідне рішення - і парламент проголосує за звільнення пана Шевченка з посади міністра екології", - додав віце-прем'єр.

Він повідомив, що було проведено аналіз роботи Шевченка, який показав його некомпетентність на посаді міністра екології.

"Два-три тижні тому ми разом з фахівцями вимушено провели короткий аналіз роботи міністерства, оскільки зрозуміло, що в міністерстві є величезні проблеми. Висновок, який було зроблено й оформлено у вигляді доповідної записки на уряд, показав повну безсистемність, хаотичність, невиваженість управлінських рішень, некомпетентність і безвідповідальність міністра екології", - заявив Вощевський.

Нагадаємо, 15 червня голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що тоді, коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр екології перебував за кордоном у відпустці.

Пізніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк насварив Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци до Києва літаком, який належить нардепу, члену депутатської групи "Воля народу" Олександру Онищенкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram