ГоловнаПолітика

Наливайченко відхрестився від зв'язків із Фірташем

Екс-голова СБУ записав відеозвернення.

Валентин Наливайченко, звільнений у четвер з посади голови СБУ, відхрестився від зв'язків з олігархом Дмитром Фірташем.

Про це він сказав у відеозверненні, оприлюдненому на сайті партії "УДАР".

"Для мене принципова позиція - звернутися особисто, що всі звинувачення, які пролунали про причетність до якихось схем "РосУкрЕнерго", Фірташа, документально спростовані мною, у тому числі з трибуни парламенту 17 березня 2009 року. Усе це в стенограмах є, підніміть, будь ласка, і не вносьте інтригу і брехню в парламентську коаліцію й інші речі, які розколюють команду", - сказав він. Наскільки переконливі доводи Наливайченка, можна подивитися за посиланням.

Він додав, що приймає рішення президента Петра Порошенка, який вирішив, що йому час у відставку.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер 248 голосами підтримала подання Президента Петра Порошенка про звільнення Наливайченка. Причинами невдоволення Порошенка головою СБУ заявлено провали в боротьбі з корупцією, зокрема в зоні АТО.

У Президента пропонували Наливайченкові посаду голови Служби зовнішньої розвідки або віце-прем'єра з євроінтеграції в обмін на добровільну демісію з СБУ. Учора ввечері радник Наливайченка Маркіян Лубківський заявив, що той не писатиме заяви про відставку і відхилив запропоновані йому посади.

Відставка Наливайченка відбувається на тлі його звинувачень на адресу екс-заступника генпрокурора Анатолія Даниленка в "кришуванні" мережі заправок "БРСМ-Нафта", пожежа на нафтобазі якої забрала життя п'яти людей. Декотрі спостерігачі пов'язують бажання звільнити Наливайченка саме з його звинуваченнями, інші ж висувають версію, що резонансними звинуваченнями голова СБУ намагався запобігти відставці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram