ГоловнаПолітика

Клюєв не прийшов на допит у ГПУ (оновлено)

Генпрокуратура проситиме Раду дозволити арешт Клюєва

Клюєв не прийшов на допит у ГПУ (оновлено)
Фото: LB.ua

Народний депутат Сергій Клюєв, якого позбавили депутатської недоторканності, не з'явився на допит до Генеральної прокуратури України.

Про це повідомив у Facebook народний депутат України від БПП Сергій Лещенко.

"Апдейт щодо Клюєва. На допит він не прийшов. Завтра Генпрокуратура буде готувати звернення в Раду за отриманням дозволу на арешт Клюєва", - написав він.

Оновлено о 22:32. Тим  часом нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко повідомив, що Сергій Клюєв, який вже кілька разів не з'явився на допит у ГПУ, не перетинав український кордон законним способом.

"Зв'язувався з керівництвом Прикордонної служби. Громадянин Клюєв Сергій Петрович законним способом кордон України не перетинав. Тобто або він перебуває в Україні, або він втік, незаконно перетинаючи кордон України, і до злочинів, у яких його звинувачують, додасться ще один", - повідомив Геращенко.

Геращенко повідомив, що він звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради питання про надання згоди на затримання та арешт Сергія Клюєва, якщо він продовжить ігнорувати вимоги слідчого.

Фото: Anton Gerashchenko

Нагадаємо, сьогодні на сайті МВС з'явилося повідомлення, що СБУ оголосила в розшук Сергія Клюєва.

Проте пізніше в СБУ спростували інформацію про те, оголошували Клюєва в розшук.

Адвокати Клюєва заявили, що він не з'явився на допит через хворобу, і обіцяли, що сьогодні їхній підопічний з'явиться в ГПУ. Хоча пізніше адвокат заявив, що не знає, чи покинув Клюєв територію України.

Як повідомлялося, 3 червня з Клюєва зняли недоторканність, і того ж дня він намагався полетіти з України до Австрії. Наступного дня він не прийшов на допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram