ГоловнаПолітика

Російський консул відвідав затриманих спецпризначенців (доповнено)

Представник МЗС РФ прийшов до військових на десятий день після затримання

Російський консул відвідав затриманих спецпризначенців (доповнено)

Російський консул відвідав затриманих під Луганськом російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

"Тільки що російський консул відвідав Єрофєєва і Александрова. Вони почуваються  загалом нормально. Подробиці ми повідомимо пізніше", - сказали агентству "Интерфакс" у прес-службі посольства РФ в Україні.

Як повідомляє ТСН, представник дипвідомства вийшов через чорний хід, намагався сховатися від журналістів і майже на всі запитання відповідав одне: треба чекати офіційного коментаря посольства.

"Вони живі, відносно здорові - це вже добре. Ми зустрілися - це зараз головне", - сказав Олексій Грубий.

Також російський дипломат відповів на питання, чи можливий обмін двох російських спецпризначенців на полонених українців, зокрема Надію Савченко. Консул заявив, що про обмін не може бути й мови, поки тривають слідчі дії.

Зазначимо, зустріч консула із затриманими російськими військовими тривала майже дві години, під час візиту російського дипломата в лікарні запровадили посилені заходи безпеки.

Нагадаємо, у посольстві РФ заявили, що українська влада перешкоджає зустрічі російських дипломатів із затриманими.

У відповідь МЗС України повідомило, що 25 травня посольство РФ було офіційно нотою проінформовано про дозвіл доступу до Єрофєєва та Александрова.

Спецпризначенців взяли в полон 16 травня біля Щастя Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram