ГоловнаПолітика

У зв'язку з нападом на журналістів біля "будинку заступника голови МВС" порушено справу

Журналісти обіцяють пред'явити документи, що будинок належить Чеботарю.

У зв'язку з нападом на журналістів біля "будинку заступника голови МВС" порушено справу
Фото: facebook.com/monti.czardas

МВС порушило кримінальне провадження у зв'язку з нападом на знімальну групу телеканалу ZIK в селі Лісники. Як стверджують журналісти, будинок, біля якого на них напали, належить заступникові міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю, проте сам він це заперечує.

Про порушення справи повідомляють на сайті міліції Київської області. Її розслідує слідчий відділ Києво-Святошинського райвідділення міліції за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч.2 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу.

На сайті МВС також оприлюднено заяву Чеботаря, в якій він стверджує, що не має будинку в селі Лісники. При цьому він пропонує подивитися його декларацію і пов'язує інцидент із бажанням екс-голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна дискредитувати його.

У відповідь журналіст Денис Бігус пообіцяв пред'явити документи про те, що будинок належить таки Чеботарю. За його словами, будинок зведено в заповідній зоні.

Вранці 28 квітня знімальна група приїхала в село Лісники, щоб підготувати відеосюжет. До них під'їхали невідомі, розбили камеру, забрали її, побили оператора, вирвали реєстратор і поїхали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram