ГоловнаПолітика

Автомайдан перехопив автобуси шахтарів біля Лаври (оновлено)

Активісти нібито знайшли списки і записи про суми грошей.

Біля Києво-Печерської Лаври активісти руху "Автомайдан" перехопили автобуси зі звезеними на мітинг шахтарями.

Як йдеться на сторінці Автомайдану у фейсбуці, активісти руху, дізнавшись, що біля ресторану "Царське село" зібралися шахтарі, виїхали туди і знайшли списки і записи про суми грошей. З'явилася інформація про бійку, однак кореспондент LB.ua, прибувши на місце подій, не застав представників "Автомайдану". Шахтарі посідали в автобуси із запорізькими та дніпропетровськими номерами і поїхали з-під Лаври, пообіцявши повернутися в понеділок.

Глава "Незалежної профспілки гірників України" Михайло Волинець у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердив, що на шахтарів напали. Він заявив, що нападники назвали себе представниками "Правого сектору" і "Автомайдану Хаджинова".

"Шахтарі ухвалили рішення, що вони їдуть додому, залишають біля Міненерговугілля тільки пікет, і в понеділок мають приїхати вже з великими силами. Через півгодини після того, як покинули місце, на стоянці автобусів на шахтарів було вчинено напад. Половина нападників були у камуфляжній формі , вони представилися "Правим сектором" і "Автомайданом Хаджинова". Переважно кавказці. Вони заламали руки старшому шахтарю, забрали списки учасників протестів, квитанції за проживання, якісь особисті речі", - сказав він.

Волинець додав, що оформляється заява в міліцію про напад.

Раніше Автомайдан анонсував на п'ятницю акцію проти тітушок. "Наша мета - виявити серед справжніх шахтарів, яких звезли до столиці, організаторів проплачених акцій тітушок, які просто назвалися "шахтарями" й останні два дні з новенькими будівельними касками активно "мітингують" у центрі Києва за гроші".

Рух планував "виявляти в парках, скверах, дворах підозрілих осіб серед "шахтарів" у балаклавах зі списками "протестувальників", вилучати списки, проводити громадські затримання і доставляти в міліцію.

Нагадаємо, що в середу і четвер у Києві відбулися масові протести шахтарів, в організації яких підозрюють Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram