ГоловнаПолітика

Клімкін розповів про призначення нового посла у США

Новим послом буде добре відома всій Україні людина, і це буде найкращим вибором для Вашингтона, додав міністр.

Клімкін розповів про призначення нового посла у США
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що новим послом України у США буде відома в Україні особа.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", повідомляє УНН.

За його словами, США - це особлива країна.

"Компетенція Президента - призначити нового посла. Але цей посол буде добре відомим усій Україні, і це буде, як я вважаю, найкращим вибором для Вашингтона і для нашого представництва у США", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що зараз послами призначають молодих, за дипломатичними мірками, людей, які можуть послідовно і потужно впливати на підтримку нинішньої України, "здатні показати світові нову Україну, здатні пояснити світу, як можна і потрібно допомагати державі.

Клімкін розповів, що в Міністерстві закордонних справ проходить реформа, згідно з якою створюють так звані мережеві посольства - регіональні хаби. Крім того, міністр анонсував призначення деяких послів найближчим часом.

Раніше 14 квітня Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Моцика з посади посла України у США. Напередодні з'явилася інформація, що новим послом України у США стане Валерій Чалий, який зараз займає посаду заступника голови Адміністрації президента. Сам Чалий у коментарі "Голосу Америки" можливість відправлення в Америку не виключив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram